Staredit Network > Forums > SC1 UMS Mapmaking Assistance > Topic: [SOLVED]Triggers not loading sometimes
[SOLVED]Triggers not loading sometimes
May 8 2019, 8:17 pm
By: rnDPrc  

May 8 2019, 8:17 pm rnDPrc Post #1



Hello,

I was testing stuff related to making a clock using hypers, and one thing that caught my attention was how the triggers were only loaded sometimes. At first I thought it was because I messed up some changes, or had to save them some other way (I'm using the text editor so it's kinda finnicky).

To figure that out, I put a trigger to display some text at the start and kept pressing restart map. Got the bug again, so it must be something else.

Then I thought "maybe something is wrong with some trigger", so I made a fresh map with hypers and one single trigger to display some text. Got the bug again.

Then I thought "maybe it's the hypers", so I disabled them and still got it.

If I kept restarting, triggers would load again after about 45s. Tried one more time for consistency and it did the same thing.

What I come here for is an explanation, if there's any, as to why is that happening.

Anyways, thanks for reading :)

Post has been edited 1 time(s), last time on May 14 2019, 9:46 pm by rnDPrc.



None.

May 8 2019, 8:33 pm Pr0nogo Post #2



Posting the map in question (or at least your triggers, in the menu go to Triggers and click Trigger Editor, then copy and paste into pastebin.com) would help us troubleshoot the issue.




May 8 2019, 9:35 pm rnDPrc Post #3



Quote from Pr0nogo
Posting the map in question (or at least your triggers, in the menu go to Triggers and click Trigger Editor, then copy and paste into pastebin.com) would help us troubleshoot the issue.

Here:
1st map I noticed the issue
http://www.staredit.net/sc1db/file/4390/

Triggers:
https://pastebin.com/9D6JKR80

Other map I tried afterwards:
https://pastebin.com/1zhxJr0s

I also tried setting all death counters to 0 at the beginning of the map, in case it was some lingering value that caused the problem

Cheers :)



None.

May 14 2019, 9:46 pm rnDPrc Post #4



I think the problem was having all players in the same Force, and loading the map on Single Player.

By doing that, it would just put me in one of the many available slots for humans, and only P1 had the triggers set up.



None.

Options
  Back to forum
Please log in to reply to this topic or to report it.
Members in this topic: None.
[12:00 am]
jjf28 -- we're talking about it a bunch on discord ;)
[11:59 pm]
jjf28 -- ya, I live ~20 mins from minneapolis
[10:51 pm]
Ultraviolet -- I watched the video, shit was fucked up O.o
[10:50 pm]
Ultraviolet -- are you guys having rioting going on there, too? I've only heard about the rioting in Minneapolis after the police murdered that George Floyd guy
[10:50 pm]
Ultraviolet -- ah nice one of my best friends moved out that way a few years ago, I hear it's lovely
[10:44 pm]
KrayZee -- Ultraviolet
Ultraviolet shouted: KrayZee are you in Minneapolis?
No, the Bay Area
[10:38 pm]
Dem0n -- also [codebox], idk what the difference between those two are though
[10:37 pm]
Dem0n -- There's the [code] tag you can use
[10:04 pm]
KlaSsicaL -- Is there any method to share monospace text on post? If not, sharing text table with row N colum 2?
[06:35 pm]
Ultraviolet -- You might even be able to turn another unused unit into a map revealer imitation with a smaller vision range so that you could have both normal map revealers and smaller map revealers. Not sure about this one though.
Please log in to shout.


Members Online: Roy