Staredit Network > Forums > Modding Assistance > Topic: strange upgrade problem
strange upgrade problem
Mar 5 2016, 4:16 pm
By: SCRuler  

Mar 5 2016, 4:16 pm SCRuler Post #1



I have a really strange issue that recently came up.
For some reason, a lot of upgrades, even main game ones, have vanished from their places in game on the command card.
They're still there in firegraft, including the new ones im trying to implement.

Attachments:
ShitModBeta1.exe
Hits: 1 Size: 2057.08kb



None.

Mar 6 2016, 1:40 am Corbo Post #2

ALL PRAISE YOUR SUPREME LORD CORBO

Are you testing it in a very specific map that would somehow have all upgrades disabled for all players?

Sounds more like a map-specific issue. I'm testing the mod asap, though.


Yeah, seems to be fine for me. Also, your... whatever you did with the Magellan science vessel crashes. Like it either immediately crashes on game start or crashes when moved. Probably iscript calling to something it doesn't exist.

Post has been edited 3 time(s), last time on Apr 8 2016, 2:32 am by Roy.




Mar 6 2016, 6:15 pm SCRuler Post #3



Quote from Corbo
Are you testing it in a very specific map that would somehow have all upgrades disabled for all players?

Sounds more like a map-specific issue. I'm testing the mod asap, though.


Yeah, seems to be fine for me. Also, your... whatever you did with the Magellan science vessel crashes. Like it either immediately crashes on game start or crashes when moved. Probably iscript calling to something it doesn't exist.
It shouldn't be a map specific issue, all the upgrades were able to be researched, listed there. And I tested it on a melee map. The Ultralisk's upgrades weren't there, neither were the protoss energy upgrades.
yeah I know. I did that mess myself. I switched the Magellan to the ragnasaur so that I could make him into a renegade scivess, but it turned out to be a mess. I was hoping you could coach me on how to do that properly.

Also I need more help with the turrets thing.
It's more wonky than i figured it'd be. I need help with it.

Post has been edited 1 time(s), last time on Mar 6 2016, 6:26 pm by SCRuler.



None.

Mar 15 2016, 1:43 pm UndeadStar Post #4



Question: do you keep saving over and over again on the same .exe with Firegraft?

Don't know if it's related, but just now, I freaked out seeing during my tests that the icons to make buildings (the "normal buildings" and "advanced buildings" icon in the buttonset) for Terrans no longer appeared.
After many tests with changes on plugin, I tried creating a default config with Firegraft, then saving it over the .exe and surprise: still no terran buildings.

But everything was fixed miraculously when I deleted the .exe then created a new one (working with and without plugins).

I wonder what went wrong in my case, but something did, and maybe you have something like that.



None.

Mar 15 2016, 9:35 pm Voyager7456 Post #5

Responsible for my own happiness? I can't even be responsible for my own breakfast

Quote from UndeadStar
Question: do you keep saving over and over again on the same .exe with Firegraft?

Don't know if it's related, but just now, I freaked out seeing during my tests that the icons to make buildings (the "normal buildings" and "advanced buildings" icon in the buttonset) for Terrans no longer appeared.
After many tests with changes on plugin, I tried creating a default config with Firegraft, then saving it over the .exe and surprise: still no terran buildings.

But everything was fixed miraculously when I deleted the .exe then created a new one (working with and without plugins).

I wonder what went wrong in my case, but something did, and maybe you have something like that.

I've also seen this happen.



"Land of song"
Said the warrior bard
"Though all the world betrays thee
One sword, at least, thy rights shall guard
One faithful harp shall praise thee"

Mar 16 2016, 6:41 pm SCRuler Post #6



Quote from UndeadStar
Question: do you keep saving over and over again on the same .exe with Firegraft?

Don't know if it's related, but just now, I freaked out seeing during my tests that the icons to make buildings (the "normal buildings" and "advanced buildings" icon in the buttonset) for Terrans no longer appeared.
After many tests with changes on plugin, I tried creating a default config with Firegraft, then saving it over the .exe and surprise: still no terran buildings.

But everything was fixed miraculously when I deleted the .exe then created a new one (working with and without plugins).

I wonder what went wrong in my case, but something did, and maybe you have something like that.
I see, I'll have to do a refresh.



None.

Options
  Back to forum
Please log in to reply to this topic or to report it.
Members in this topic: None.
[08:53 pm]
poiuy_qwert -- Did you say you were using TileEdit? Did you try HawtTiles as well?
[08:52 pm]
Voyager7456 -- poiuy_qwert
poiuy_qwert shouted: Voyager7456 I doubt it :(
:(
[08:52 pm]
poiuy_qwert -- Pr0nogo
Pr0nogo shouted: that doesn't seem right though, since the new graphic i've imported doesn't even use dirt tiles behind it, that graphic is fine. after importing the graphic, the graphic shown becomes corrupted
Yeah I would guess this is an issue with the program, not your stuff
[08:51 pm]
Pr0nogo -- that doesn't seem right though, since the new graphic i've imported doesn't even use dirt tiles behind it, that graphic is fine. after importing the graphic, the graphic shown becomes corrupted
[08:51 pm]
poiuy_qwert -- Voyager7456
Voyager7456 shouted: poiuy_qwert You don't happen to have a copy, do you?
I doubt it :(
[08:51 pm]
poiuy_qwert -- Either the minitiles themselves are getting messed up, or the megatiles are having their minitile references messed up. If you look at the minitile palette, do you see a lot of black squares?
[08:51 pm]
Voyager7456 -- poiuy_qwert
poiuy_qwert shouted: Voyager7456 Thats the one, had a lot of really good stuff in it.
You don't happen to have a copy, do you?
[08:48 pm]
Pr0nogo -- similar to this
[08:48 pm]
poiuy_qwert -- it looks like its messing up its minitile references, because the black boxes are the right size and places to match with minitiles
[08:47 pm]
Pr0nogo -- and saving at this point and importing it into the game creates black boxes all over the place
Please log in to shout.


Members Online: poiuy_qwert, Voyager7456, jjf28, Pr0nogo, Roy, Suicidal Insanity, The_Effect, lil-Inferno, KrayZee, Generalpie